Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Τι είπε ο Σαμαράς στη σύσκεψη κορυφής για την ανεργία ενώπιον της Μέρκελ

Το «κλειδί» για την αντιμετώπιση της ανεργίας δεν είναι το ποσό που διατίθεται, αλλά ο χρόνος που αυτό δίνεται. Αυτό υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη σύσκεψη για την «Προοπτική Απασχόλησης των Νέων» στο Βερολίνο. Στην τοποθέτησή του ο Ελληνας πρωθυπουργός επεσήμανε πως οι μέχρι τώρα προτάσεις της Ευρώπης έχουν χρονική υστέρηση, που είναι τελικά και το βασικό πρόγραμμα.

Στη σύσκεψη που οργανώθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της Ανγκελα Μέρκελ, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη της Ελλάδας να διοχετεύσει τα διαθέσιμα κονδύλια στην προσπάθεια ενίσχυσης της απασχόλησης. Σε αυτό το πλαίσιο, εξήγησε ο πρωθυπουργός, εξετάζονται προτάσεις που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, προγράμματα για προχρηματοδότηση και στοχευμένες δράσεις, που θα αφορούν την ουσία του προβλήματος.

Οπως τόνισε, στο επίκεντρο της προσπάθειας που γίνεται στην Ελλάδα είναι οι μικρομεσαίες αλλά και οι νέες επιχειρήσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας. Παράλληλα στην τοποθέτησή του ο κ. Σαμαράς ανέδειξε τον κίνδυνο ενίσχυσης των φαινομένων λαϊκισμού και εξτρεμισμού. «Αν δεν χτυπήσουμε την ανεργία, θα είναι μια πραγματικότητα για όλες τις χώρες, όχι μόνο για όσες έχουν το πρόβλημα», προειδοποίησε και δήλωσε πεπεισμένος ότι αυτή η Ευρώπη μπορεί και πρέπει να κάνει τη διαφορά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...