Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Μαρία Δαμανάκη: «Έχω καταστήσει σαφές και στην Κομισιόν ότι περιθώρια για παραπέρα περικοπές μισθών και συντάξεων δεν υπάρχουν»

Η θέση της Κομισιόν για το ζήτημα του κατώτατου μισθού «τελικά αφήνει το θέμα ανοιχτό, και επικεντρώνεται κυρίως στην ανάγκη κοινωνικού διαλόγου πριν από τις όποιες αλλαγές» δηλώνει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία η ελληνίδα Επίτροπος, Μαρία Δαμανάκη, η οποία εκφράζει την αισιοδοξία της ότι «θα εργαστούμε αποτελεσματικά ώστε να μη δεχτούμε άλλες τέτοιες πιέσεις».

«Έχω καταστήσει σαφές και στην Κομισιόν ότι περιθώρια για παραπέρα περικοπές μισθών και συντάξεων δεν υπάρχουν. Αντίθετα, η Ελλάδα χρειάζεται δίκτυο προστασίας ανέργων και απόρων. Θέλω όμως να επισημάνω πως σίγουρος δρόμος για να αποφύγουμε πιέσεις στο μέλλον είναι να συγκεντρωθούμε χωρίς καθυστερήσεις στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων μας», τονίζει η Ελληνίδα επίτροπος.

Η κ. Δαμανάκη μίλησε, επίσης, για «σοβαρή μεταστροφή του κλίματος υπέρ της Ελλάδας» στα ευρωπαϊκά κέντρα, για την έναρξη συζήτησης με τους δανειστές μας από το φθινόπωρο «της δυνατότητας παραπέρα μείωσης του χρέους μας με κάποιο τρόπο», ενώ ζήτησε από τις τράπεζες την άμεση μεταφορά πόρων στην αγορά.

«Θέλω να είμαι σαφής. Ο τραπεζικός τομέας, μετά τη βοήθεια που έλαβε, οφείλει να μεταφέρει χωρίς άλλη καθυστέρηση πόρους στην πραγματική οικονομία», υπογράμμισε η κ. Δαμανάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...