Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Ντάισελμπλουμ:Σε σωστή τροχιά το ελληνικό πρόγραμμα


«Το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται σε σωστή τροχιά», δήλωσε ο νέος επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του συμβουλίου της Ευρωζώνης. Παράλληλα χαρακτήρισε «ακαδημαϊκή» τη συζήτηση γύρω από την ομολογία του λάθους του ΔΝΤ.

Αναφορικά με την επόμενη δόση προς την Ελλάδα ο επικεφαλής του Eurogroup ανέφερε ότι «η δόση του Ιανουαρίου έχει πληρωθεί και η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο της ολοκλήρωσης των απαιτούμενων για τη δόση του Φεβρουαρίου», κάνοντας ειδική αναφορά στο θέμα της προώθησης τριετών προϋπολογισμών στους φορείς, με οροφή στις δαπάνες.

«Περιμένουμε την οριστικοποίηση των δράσεων για να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης του Φεβρουαρίου», τόνισε, επισημαίνοντας ότι «αν όλα είναι «εντάξει», το θέμα της δόσης θα τεθεί στο ερχόμενο Euroworking Group, που θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου».

Ερωτηθείς εάν εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει, αρκέστηκε να δηλώσει αισιόδοξος, προσθέτοντας πάντως ότι «πολλά πρέπει ακόμη να γίνουν»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...