Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

«Μαύρη» συμμαχία έξι (συν ενός) ακροδεξιών κομμάτων για τις ευρωεκλογές

Εξι ακροδεξιά ευρωσκεπτικιστικά κόμματα θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για τις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου 2014 με στόχο να γίνουν η «τρίτη δύναμη» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να αλλάξουν τη σημερινή πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το αυστριακό Κόμμα της Ελευθερίας (FPO).


Αντιπρόσωποι του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, της ιταλικής Λέγκας του Βορρά, των Σουηδών Δημοκρατών, του βελγικού Φλάαμς Μπελάνγκ και του Σλοβακικού Εθνικού Κόμματος SNS, συναντήθηκαν με πρωτοβουλία του FPO στις 15 Νοεμβρίου στη Βιέννη για να συζητήσουν τη σύσταση μιας συμμαχίας για να επιστρέψει η Ευρώπη "στο σωστό δρόμο", εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός του FPO, o Χανς-Κρίστιαν Στράχε. 


Το ολλανδικό Κόμμα της Ελευθερίας (PVV) του Χέερτ Βίλντερς δεν ήταν παρόν, αλλά οι ηγέτες του PVV και του FPO πρόκειται να συναντηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Πολλά πατριωτικά κόμματα στην Ευρώπη έχουν παραδεχθεί τα προβλήματα στην ευρωπαϊκή οικοδόμηση και είναι έτοιμα να εργασθούν μαζί», πρόσθεσε ο Στράχε.

Η συμμαχία αυτή τάσσεται υπέρ "της διατήρησης της εθνικής κυριαρχίας σε βάρος του συγκεντρωτισμού των Βρυξελλών" και της «συντήρησης των πολιτιστικών ταυτοτήτων των ευρωπαϊκών λαών, έναντι της μαζικής μετανάστευσης και του εξισλαμισμού της Ευρώπης», ανακοίνωσε ο αρχηγός του FPO επιμένοντας στις χριστιανικές ρίζες της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Αυτά τα σημεία, τα οποία εξετάσθηκαν στις 15 Νοεμβρίου, θα συζητηθούν από τα διάφορα κόμματα πριν από μια συνάντηση του συνόλου των ηγετών για την επισημοποίηση της συμφωνίας. Το FPO δεν ανακοίνωσε την ημερομηνία και τον τόπο αυτής της συνόδου, προσθέτοντας πως είχε δεχθεί μια πρόσκληση της Λέγκας του Βορρά για τις 15 Δεκεμβρίου.

Για να σχηματισθεί μια πολιτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, είναι απαραίτητοι 25 βουλευτές προερχόμενοι από επτά χώρες μέλη της ΕΕ. Η συμμαχία που προκύπτει πληροί αυτά τα δύο κριτήρια, σύμφωνα με τον αυστριακό βουλευτή του FPO Αντρέας Μέλτσερ.

«Δεν είμαστε εναντίον της Ευρώπης, είμαστε υπέρ μιας Ευρώπης, αλλά όχι υπέρ ενός συγκεντρωτικού υπερκράτους που απομακρύνεται από τους πολίτες», δήλωσε ο Στράχε, ο οποίος υποστήριξε πως πρέπει να υπάρξει μια «διόρθωση» της σημερινής πορείας της ΕΕ των 28, κυρίως με επιστροφή στα εθνικά νομίσματα. «Χρειαζόμαστε να αρχίσει μια συζήτηση για το θέμα αυτό», δήλωσε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...