![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiI-7JrfsyztUWY2ikhL0UgbUNeKonb41j3h_BQHzYC9tK2W61uTxGPdcdEbD0drcAKKJOJxcy0FYTmD9X_lQUI6nNFltc458qXReldjGUhMjKjitlc6bqBSA3dNhLp8v3GxX_tx1UQNxQ/s1600/2.jpg)
Η χρηματοπιστωτική κρίση στην Ευρώπη έχει εκτοξεύσει την ανεργία των νέων στο 22,8% αφήνοντας 5,5 εκατομμύρια νέους ανέργους. Η θέσπιση της Εγγύησης για τους Νέους σε επίπεδο κρατών μελών θα είναι πρωταρχικής σημασίας για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής, καθώς στοχεύει να προσφέρει σε κάθε νεαρό Ευρωπαίο πολίτη που έχει μείνει άνεργος μέχρι τέσσερις μήνες ή έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του, την ευκαιρία εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης. Ιδιαίτερη σημασία έχει σε χώρες του Νότου, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, όπου η ανεργία των νέων αυξάνεται με εκρηκτικούς ρυθμούς, όπως τόνισε η Ευρωβουλευτής.
«Πρέπει να κινηθούμε με γοργούς ρυθμούς και καινοτόμα εργαλεία με δεδομένο ότι οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και οι βάσεις ανταγωνιστικότητας για να αποδώσουν και να έχουν απτά αποτελέσματα χρειάζονται πέντε έως δέκα χρόνια, όπως δείχνουν τα στοιχεία όλων των διεθνών οργανισμών» επισημαίνει η Ρόδη Κράτσα και προσθέτει: «Για την επιτυχία του προγράμματος πρέπει να κάνουμε ουσιαστική αξιολόγηση των μέτρων που έχουν ήδη εφαρμοστεί προ και κατά τη διάρκεια της κρίσης για να αξιοποιήσουμε αυτή την εμπειρία. Πρέπει να υποστηριχθεί η ανάπτυξη στο Νότο με πόρους και επενδύσεις, ώστε να δημιουργηθούν γρήγορα οι ευνοϊκές συνθήκες για βιώσιμη απασχόληση και ελπίδα στους νέους».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Περιμένουμε τα σχόλιά σας !