Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Ολάντ: Η ευρωζώνη «διασώθηκε», εμπιστοσύνη στο μέλλον παρά τα προβλήματα

Την εμπιστοσύνη που τρέφει για το μέλλον, παρά τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Γαλλία, εξέφρασε στο μήνυμά του για το νέο έτος ο πρόεδρος της χώρας, Φρανσουά Ολάντ, αναγνωρίζοντας μεν τις... «δικαιολογημένες» ανησυχίες του γαλλικού λαού αλλά υπογραμμίζοντας δε την αποφασιστικότητα του να μην παρεκκλίνει από την πορεία που έχει επιλέξει.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Ολάντ εξέφρασε και την αισιοδοξία του για το μέλλον της ευρωζώνης, σημειώνοντας πως «η ευρωζώνη διασώθηκε» παρά το γεγονός ότι μόλις πριν από λίγους μήνες τα εμπόδια έμοιαζαν «απροσπέλαστα».

Όσον αφορά το 2013, «μοναδικός στόχος» του γάλλου προέδρου αποτελεί η «αντιστροφή της καμπύλης της ανεργίας» παρά το γεγονός ότι, έως τώρα, «ο αριθμός των ανέργων αυξάνεται αμείλικτα εδώ και σχεδόν δύο χρόνια». Ο αριθμός των ατόμων χωρίς εργασία στη Γαλλία, δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζωνης, υπερβαίνει πλέον τα 3 εκατομμύρια.

«Η πορεία έχει οριστεί: όλα για την απασχόληση, την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη. Η πορεία δεν θα αλλάξει. Κόντρα στους ισχυρούς ανέμους και τις παλίρροιες, δεν θα αποκλίνω από την πορεία αυτή», κατέληξε ο κ. Ολάντ.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνεχιζόμενη προσπάθεια του Παρισιού να επιβάλλει φορολογικό συντελεστή της τάξης του 75% στα εισοδήματα που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως. Η πρώτη νομοθετική ρύθμιση που προέβλεπε το εν λόγω φορολογικό μέτρο ακυρώθηκε από το Συνταγματικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...