Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Σφοδρές αντιδράσεις για το Νόμπελ Ειρήνης στην ΕΕ - «Τι θα σκεφτεί η Ελλάδα;»

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απονομή του βραβείου Νομπέλ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ενωση με τα σχόλια να είναι άκρως ειρωνικά για την απόφαση.

«Τι θα σκεφτεί η Ελλάδα γι' αυτή την απόφαση;», ρώτησαν οι δημοσιογράφοι τον επικεφαλής της Επιτροπής Νομπέλ στο Οσλο,Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ, μόλις ανακοίνωσε την απόφαση.

Εκείνος που έκανε την ερώτηση πρόσθεσε ότι και η Ισπανία και η Ιρλανδία μπορεί να δυσαρεστηθούν από τη βράβευση της ΕΕ. Ο Γιάγκλαντ απάντησε ότι όλες αυτές οι χώρες έχουν αποδείξει την επιθυμία τους να παραμείνουν στην ΕΕ, γεγονός που επιβεβαιώνει την αξία της.
Ανάμεσα στα ειρωνικά σχόλια που ακούστηκαν κατά τη μετάδοση της απόφασης από τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης ήταν και το εξής: «Θα παραλάβει το βραβείο η Γερμανία και μετά θα αρνηθεί να το μοιραστεί με τους Ελληνες;».

«Είναι ντροπή. Πιστεύω ότι το βραβείο Νομπέλ θα περιέλθει σε πλήρη ανυποληψία», δήλωσε ο Νάιτζελ Φάρατζ, επικεφαλής του βρετανικού ευρωσκεπτικιστικού Κόμματος της Ανεξαρτησίας.

Ο επίσης ευρωσκεπτικιστής Ολλανδός ακροδεξιός βουλευτής Γκέερτ Βίλντερς διερωτήθηκε με ειρωνικό τρόπο: «Βραβείο Νομπέλ στην ΕΕ. Σε μια εποχή που οι Βρυξέλλες και ολόκληρη η Ευρώπη καταρρέουν θλιβερά. Τι θα ακολουθήσει; Ενα Οσκαρ για τον Βαν Ρομπάι;»

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μάλκολμ Ρίφκιντ πρότεινε να μοιραστεί το βραβείο ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ: «Αν θέλουν να δώσουν ένα βραβείο για τη διατήρηση της ειρήνης στην Ευρώπη, θα έπρεπε να το μοιράσουν ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Μέχρι το τέλος του ψυχρού πολέμου, το ΝΑΤΟ ήταν εκείνο που κυρίως διατηρούσε την ειρήνη».

«Θα πανηγυρίζουν στην Αθήνα απόψε», δήλωσε ο Εντ Μπολς, ανώτατο στέλεχος του βρετανικού Εργατικού Κόμματος.

Τα ξένα πρακτορεία αναφέρουν αντιδράσεις και από την Αθήνα. «Μας κάνουν πλάκα», είπε η Χρυσούλα Παναγιωτίδη, αισθητικός που έχασε πρόσφατα τη δουλειά της, μιλώντας στο «Reuters».

Πηγή:  | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...