Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Βενιζέλος: Ζητά Διεθνή Διάσκεψη για το οικονομικό πρόβλημα της Ουκρανίας

Η πρόταση του υπουργού Εξωτερικών βρίσκεται υπό επεξεργασίας στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμών

Πρόταση για διεξαγωγή Διεθνούς Διάσκεψης για το οικονομικό χρηματοπιστωτικό πρόβλημα της Ουκρανίας πρότεινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του από τη Βουδαπέστη μετά την υπουργική συνάντηση Visegrad+3.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο το πρόβλημα αυτό αποτελεί το δεύτερο ζητούμενο για την Ουκρανία μετά «τη συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής, με πραγματική ικανότητα για προστασία της σταθερότητας και της δημόσιας τάξης».

Η πρόταση αυτή κατά τον κ. Βενιζέλο βρίσκεται υπό επεξεργασία στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμών.

«Σε αυτή τη Διάσκεψη, ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι καίριος, το ίδιο, όμως, ισχύει και για το ρόλο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, του ΔΝΤ και άλλων αρμόδιων διεθνών οντοτήτων, όπως, βεβαίως, και άλλων κρατών, που είναι έτοιμα να συμμετάσχουν σε αυτήν τη διεθνή προσπάθεια, την παγκόσμια προσπάθεια, καθώς το πρόβλημα της Ουκρανίας, η οικονομική και χρηματοπιστωτική του διάσταση, δεν έχει μόνο γεωπολιτικές αλλά παγκόσμιες διαστάσεις» διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος.

«Είναι πολύ σημαντικό να πεισθεί η κοινωνία των πολιτών στην Ουκρανία ότι η ευρωπαϊκή πρόταση είναι πλήρης και κάτι χειροπιαστό, όχι μόνο στο επίπεδο των πολιτικών θεσμών, των δημοκρατικών αρχών, αλλά, επίσης, στο επίπεδο της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και στο πρακτικό επίπεδο της καθημερινής ζωής των απλών ανθρώπων» κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...