Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Κομισιόν: Όλες οι χώρες θα συμμετέχουν στην επόμενη δόση στην Ελλάδα


Με σημερινές της δηλώσεις, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σαντάλ Χιουζ δήλωσε ότι όλες οι χώρες της ευρωζώνης δεσμεύτηκαν να συμμετάσχουν στην επόμενη δόση βοηθείας προς την Ελλάδα, που θα καταβληθεί τον Σεπτέμβριο.

Να αναφέρουμε ότι η Ελλάδα θα εισπράξει 5,8δις ευρώ σε διμερή δάνεια από τις χώρες της ευρωζώνης και 2,2δις ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Συγκεκριμένα η κα Χιούζ δήλωσε “Όλες οι χώρες της ευρωζώνης έχουν δεσμευτεί να συμβάλουν στην επόμενη δόση βοηθείας προς την Ελλάδα”, ενώ πρόσθεσε ότι “δεν υπάρχει καμία πρόταση ότι κάποια χώρα δεν θα συμβάλει στην καταβολή της επόμενης δόσης βοηθείας στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων της Ισπανίας και της Ιταλίας”. Βέβαια να αναφέρουμε ότι η εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι “εάν μία χώρα αντιμετωπίσει υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης την περίοδο που θα καταβάλλεται η επόμενη δόση υπάρχει μηχανισμός που θα διασφαλίσει την αποζημίωσή τους για αυτό”.

Κανένα σχέδιο για Ισπανία, Ιταλία και Κύπρο

Επίσης, η εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο “πάνω στο τραπέζι” για την παροχή βοήθειας σε Ιταλία, Ισπανία και Κύπρο.

“Ζήτημα μιας διάσωσης δεν βρίσκεται ασφαλώς στο τραπέζι, δεν είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί”, δήλωσε η κα Χιούζ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...