Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Alexia Sloane: H 10χρονη Τυφλή Μεταφράστρια..

Η Αλεξία Σλόαν (Alexia Sloane) είναι μόλις δέκα ετών, αλλά... προσλήφθηκε ως διερμηνέας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες...Η Αλεξία εξαιρέθηκε από το νόμο που απαγορεύει την εργασία στα παιδιά, γιατί μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, και Κινέζικα, τώρα μαθαίνει γερμανικά και έκανε σπουδαία δουλειά ως διερμηνέας.

Η μικρούλα Αλεξία είναι τυφλή. Έχασε την όρασή της στην ηλικία των δύο ετών, αφότου διαγνώστηκε όγκος στον εγκέφαλο και υπέστη εξαντλητική χημειοθεραπεία.

Είναι τρίγλωσση από τη γέννησή της, αφού η μητέρα της, η οποία είναι δασκάλα είναι κατά το ήμισυ Γαλλίδα και κατά το ήμισυ Ισπανίδα, ενώ ο πατέρας της, Ρίτσαρντ, είναι Άγγλος.

Άρχισε να μιλάει και να επικοινωνεί και στις τρεις γλώσσες πριν χάσει την όρασή της, αλλά και μετά προσαρμόστηκε γρήγορα. Από την ηλικία των τεσσάρων ετών, έμαθε ανάγνωση και γραφή με τη μέθοδο Braille.

Όταν ήταν έξι ετών, η Αλεξία πρόσθεσε τη γλώσσα Mandarin στο... χαρτοφυλάκιό της.

Σύντομα θα έχει και τα πτυχία όλων των ξένων γλωσσών που γνωρίζει και τώρα μαθαίνει και Γερμανικά σε σχολείο του Καίμπριτζ.

Την περασμένη εβδομάδα η Αλεξία πήγε στις Βρυξέλλες, για να μεταφράσει μια κορυφαία Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνήλθε μετά από το βραβείο που κέρδισε η μικρούλα για το «πιο θαρραλέα παιδί» σε μια τοπική εκδήλωση.

Η μικρή Αλεξία διδάσκει σε μας τους μεγαλύτερους την υπομονή, την επιμονή και πως όταν θέλεις να κάνεις κάτι πάντα βρίσκεται ο τρόπος να γίνει αυτό που επιθυμείς πραγματικότητα!

http://www.webdaily.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...