Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ντάισελμπλουμ: Να επιβάλλονται όροι στις χώρες που ζητούν περισσότερο χρόνο

Πρότεινε την αλλαγή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για την επιβολή όρων στις χώρες που ζητούν περισσότερο χρόνο

Την αλλαγή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για την επιβολή όρων στις χώρες που ζητούν περισσότερο χρόνο για να διορθώσουν τους προϋπολογισμούς τους, πρότεινε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε στην εφημερίδα ότι εάν χώρες λαμβάνουν περισσότερο χρόνο για να διορθώσουν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού, θα πρέπει να υπάρχει η απαίτηση αυτές οι χώρες να εκπληρώνουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την εν λόγω χρονική  περίοδο.

Όπως είπε μόνο αν μια χώρα προχωρήσει αποφασιστικά στην υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, θα έχει δικαίωμα να κερδίσει περισσότερο χρόνο για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων.

«Τυχόν χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων μιας χώρας θα πρέπει να συνοδευθεί από την ολοκλήρωση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ, η Ευρωζώνη χρειάζεται περισσότερα εργαλεία για να κατορθώσει να αντιμετωπίσει τη διττή πρόκληση που την ταλανίζει, «την τόνωση της ανάπτυξης και τη μείωση των υπερβολικών ελλειμμάτων».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...