Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Μάρτιν Σουλτς: μέτρα τώρα για αποτελέσματα σήμερα

Να πάψουν να αρκούνται σε πρόχειρες λύσεις και να αναζητήσουν πραγματικά, "απτά και πρακτικά" μέτρα και δη άμεσα, κάλεσε τους ηγέτες των κρατών μελών της Ένωσης ο πρόεδρος του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς, κατά την παρέμβασή του, αργά τη νύχτα της Πέμπτης στην έναρξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. "Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ατέρμονες συζητήσεις περί αναθεώρησης των συνθηκών να μας τυφλώσουν στην ανάγκη άμεσων λύσεων για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τώρα"., τόνισε ο πρόεδρος.

Οιαδήποτε τροποποίηση των συνθηκών θα απαιτήσει τουλάχιστον δύο χρόνια για να γίνει πράξη και μέχρι τότε δεν θα δημιουργήσει ούτε μια θέση εργασίας, τόνισε ο πρόεδρος μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της συνόδου κορυφής της 13ης και 14ης Δεκεμβρίου 2012 στις Βρυξέλλες.

"Κοινή ευθύνη μας είναι να φροντίσουμε να μην καταστρέψει η κρίση το μέλλον των νέων", σημείωσε, προσθέτοντας ότι η πρόταση για "εγγύηση εργασίας" για τους νέους είναι κρίσιμης σημασίας δεδομένης της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη σήμερα.

Γενικότερα, ζήτησε να υπάρξουν πρακτικές λύσεις σε τέσσερις κατευθύνσεις: την ενιαία εποπτεία των τραπεζών, την αύξηση της αλληλεγγύης ως αντίβαρο στην αύξηση της δημοσιονομικής εποπτείας, ένα κοινωνικό συμβόλαιο που θα στηρίξει την απασχόληση και την κοινωνική προστασία και τη δημιουργία γνήσιας οικονομικής ένωσης με δημοκρατικό έλεγχο και εποπτεία.

Τόνισε δε ότι το ΕΚ είναι εκείνο που θα πρέπει να ασκεί αυτό τον δημοκρατικό έλεγχο για κάθε απόφαση που λαμβάνεται σε επίπεδο ΕΕ, καθώς "μια Ευρώπη που δεν είναι δημοκρατική δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή από τον απλό λαό. Μια δημοκρατική Ευρώπη πρέπει να βασίζεται στην αρχή ότι ο δημοκρατικός έλεγχος και η απόδοση ευθυνών γίνονται στο ίδιο επίπεδο με εκείνο στο οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...