Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Γιούνκερ: Είναι λάθος οι διακρίσεις μεταξύ των «27»

Λάθος χαρακτηρίζει τη διάκριση μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε. που συνεισφέρουν και εκείνων που αποδέχονται κονδύλια από... τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό ο πρόεδρος του Eurogroup.
Με συνέντευξη του στη Deutsche Welle ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απέδωσε το «ναυάγιο» της Συνόδου Κορυφής σε αυτή τη διάκριση. «Νομίζω ότι κάνουμε ένα λάθος και αυτό το λάθος το συμμερίζονται σε μεγάλο βαθμό οι χώρες-μέλη και η κοινή γνώμη στην Ευρώπη: Κάνουμε διάκριση μεταξύ χωρών που συνεισφέρουν και αποδεκτών. Εγώ υποστηρίζω ρητά και κατηγορηματικά ότι όλες οι 27 χώρες της ΕΕ είναι αποδέκτες. Όλοι ωφελούμαστε από τη συμμετοχή μας στην ΕΕ. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτή η τεχνητή διάκριση δεν ανταποκρίνεται στα ζητούμενα του 21ου αιώνα» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ διευκρίνισε ότι δεν είναι επιλήψιμο κάθε χώρα να εισέρχεται στις διαπραγματεύσεις με τις θέσεις της και εκτίμησε ότι θα χρειαστούν αρκετές συνεδριάσεις μέχρι να υπάρξει αποτέλεσμα για τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Επιπλέον εκφράζει τις επιφυλάξεις του για τις περικοπές που προωθεί το «μπλοκ» με επικεφαλής τη Βρετανία στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. «Είμαι της άποψης ότι δεν είναι καλό να προγραμματίζουμε περικοπές σε βάρος των φτωχών του κόσμου. Βέβαια, αυτό είναι εύκολο γιατί οι φτωχοί δεν βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Τα 24.000 παιδιά που πεθαίνουν κάθε μέρα από την πείνα δεν κάθονται στο τραπέζι μας. Και για αυτόν τον λόγο διαφωνώ με τις περικοπές αυτές» αναφέρει ο πρόεδρος του Eurogroup.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...