Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Η τρόικα δηλώνει άγνοια για τις προεκλογικές προσλήψεις

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Θ. ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ

Άγνοια για τις χιλιάδες προεκλογικές προσλήψεις που έγιναν στα Ελληνικά Ταχυδρομεία δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Jörg Asmussen απαντώντας σε σχετική ερώτηση που υπέβαλλε προς τους εκπροσώπους της τρόικα, ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Η ερώτηση υποβλήθηκε στη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης που είχαν στο Ευρωκοινοβούλιο, εκπρόσωποι της τρόικα και ευρωβουλευτές των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών για την Οικονομική-Νομισματική πολιτική (μέλος της οποίας είναι ο Θ. Σκυλακάκης) και για τις Κοινωνικές Υποθέσεις. Εκ μέρους της τρόικα συμμετείχαν, ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Olli Rehn, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Jörg Asmussen και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Poul Thomsen.

Απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους της τρόικα, ο Θ. Σκυλακάκης ζήτησε να ενημερωθεί για τη θέση τους σχετικά με τις 2,4 χιλιάδες προεκλογικές προσλήψεις που γίνονται στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και έγιναν αντικείμενο αλληλοκατηγοριών από τα κόμματα που συγκυβερνούν.

Επίσης αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, από τη μη πληρωμή των κρατικών υποχρεώσεων προς τον ιδιωτικό τομέα και έθεσε το πρόβλημα της μαζικής ανεργίας, ζητώντας να ενημερωθεί με ποιόν τρόπο θα επιλυθεί, ενώ σε άλλο σκέλος της ερώτησής του ζήτησε να πληροφορηθεί τις προθέσεις της τρόικα για την ανάπτυξη των ιδιωτικών επενδύσεων, μέσω ενός ειδικού σχεδίου, τύπου Μάρσαλ, για το οποίο ο κ. Asmussen απάντησε ότι δεν βρίσκει πιθανόν οι άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να το χρηματοδοτήσουν. Ο κ. Thomsen από την πλευρά του, παραδέχθηκε πως το γεγονός ότι το πρόγραμμα προσαρμογής το 2011 έριξε το βάρος στους φόρους και όχι στη μείωση των κρατικών δαπανών, ήταν επιλογή της ελληνικής πλευράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...