Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Την ύπαρξη συζητήσεων με αντικείμενο το ελληνικό χρέος επιβεβαίωσε η Κομισιόν

Τη διεξαγωγή συζητήσεων ανάμεσα σε παράγοντες των χρηματοπιστωτικών αγορών, των αρχών της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη νέα στήριξη προς την Ελλάδα, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομίας Ολι Ρεν.

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την τακτική ενημέρωση της δημοσιογράφων, ο Αμαντέου Αλταφάζ τόνισε ότι οι διαβουλεύσεις αυτές, που διεξάγονται στο πλαίσιο της απόφασης του τελευταίου Eurogroup και η οποία υιοθετήθηκε από την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, έχουν κατ΄αρχήν ως στόχο τον εντοπισμό της έκθεσης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων (τράπεζες, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές επιχειρήσεις) στο ελληνικό χρέος.

Όπως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν, σε αυτές τις συζητήσεις, που αναμένεται να διαρκέσουν δύο εβδομάδες, εξετάζονται διάφορες εναλλακτικές λύσεις, μεταξύ αυτών και οι γαλλικές προτάσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο. Στόχος τους είναι να διασφαλίζουν ότι η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών θα είναι σε εθελοντική βάση και δεν θα προκαλεί «επιλεκτική χρεοκοπία».

Ο Α. Αλταφάζ δεν θέλησε ούτε να δεσμευτεί για συγκεκριμένα ποσά σε ότι αφορά την εμπλοκή των ιδιωτών αλλά ούτε και να προεξοφλήσει τα αποτελέσματα της έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup στις 3 Ιουλίου για τη νέα βοήθεια στην Ελλάδα. Σημείωσε πάντως ότι αυτό που αναμένεται είναι να υπάρξει απόφαση για την εκταμίευση της 5ης δόσης των δανείων ύψους 12 δις. ευρώ, μόλις εγκριθούν από την ελληνική Βουλή το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος.

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος του Ρεν επανέλαβε ότι δεν υπάρχει «σχέδιο Β» και εναλλακτική λύση στο Μεσοπρόθεσμο, τονίζοντας ότι είναι ευθύνη, επιλογή και δικαίωμα της ελληνικής Βουλής να υπερψηφίσει τα δύο νομοσχέδια


nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...