Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Κράτσα: Απαραίτητο ένα "ευρωμεσογειακό σχέδιο ΜΑΡΣΑΛ"

ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ
Jerzy BuzekImage via Wikipedia
JERZY BUZEK
Στις εργασίες της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για την Μεσόγειο ( 3-4-Μαρτίου 2011) στη Ρώμη μετέχει η Ρόδη Κράτσα, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αρμόδια για τις ευρωμεσογειακές σχέσεις

Η Συνέλευση αποτελείται από βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , των εθνικών κοινοβουλίων των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών μελών της Ένωσης για την Μεσόγειο από την απέναντι όχθη της Μεσογείου.

Η συνάντηση της Ρώμης αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω των πολιτικών-κοινωνικών ανατροπών και του ανέμου αλλαγών που πνέει στις μεσογειακές χώρες και των μεγάλων προκλήσεων που αναδεικνύονται για την Ευρώπη.

Η Ρόδη Κράτσα με την παρέμβασή της τόνισε "την ανάγκη νέας συντονισμένης, στοχευμένης και γενναιόδωρης ευρωπαϊκής πολιτικής για τις χώρες - εταίρους της απέναντι όχθης που θα περιλαμβάνει συμπαράσταση στην οικοδόμηση θεσμών κράτους δικαίου και ζωντανής κοινωνίας των πολιτών και οικονομική ενίσχυση της ανασυγκρότησης της οικονομίας και της αγοράς εργασίας.

Ένα "ευρωμεσογειακό σχέδιο ΜΑΡΣΑΛ" χρειάζεται η περιοχή, βασισμένο σε όραμα, αποφασιστικότητα και στην πεποίθηση ότι έχουμε κοινές προκλήσεις με τις χώρες και τους λαούς όλης της Μεσογείου. Πρέπει να ενισχύσουμε την προσπάθεια των αραβικών γειτόνων - χωρών να αποκτήσουν βιώσιμη ανάπτυξη και ανταγωνιστική θέση μέσα στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία.

Ας κάνουμε άμεσα τα θαρραλέα βήματα που απαιτούνται για να κινητοποιήσουμε τη διεθνή κοινότητα, όπως η ολοκλήρωση του σχεδίου για την Ευρωμεσογειακή Τράπεζα και σύγκλιση μιας διεθνούς διάσκεψης δωρητών".

Οι εργασίες διεξήχθησαν στο κοινοβούλιο στη Ρώμη υπό την προεδρία του κ. Gianfranco Fini, Προέδρου του Ιταλικού Κοινοβουλίου. Κατά την έναρξη των εργασιών παρενέβησαν με εισηγήσεις τους: ο κ. Renato Scifani , Πρόεδρος της Ιταλικής Γερουσίας, ο κ. Jerzy Buzek, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας κ. Franco Frattini, ο κ. Philippe Maystadt, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων,. κ. Mohamed Mustafa Kamal, Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου και ο κ. Abdelwahad Radi, Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Βασιλείου του Μαρόκου, ο κ. Abdulhadi Majali, Γερουσιαστής του Βασιλείου της Ιορδανίας.

Στο τέλος των εργασιών έγινε η αλλαγή προεδρίας από το Ιταλικό Κοινοβούλιο στο Κοινοβούλιο του Μαρόκου.

"Είμαι σίγουρη ότι το Μαρόκο θα έχει μια πλούσια και προοδευτική προεδρία, όπως απαιτούν οι συνθήκες και το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει, όπως το διαπίστωσα κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στο Μαρόκο", δήλωσε η καΚράτσα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...